Top 5 Meest Verkochte Sneakers

De Top 5 Meest Verkochte Sneaker Merken Ter Wereld

Sneakers zijn niet alleen functionele sportschoenen geworden, maar ook een belangrijk modeaccessoire dat wereldwijd wordt omarmd. Met een overvloed aan merken die constant nieuwe stijlen en technologieën introduceren, kan het moeilijk zijn om bij te blijven met de trends. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de vijf meest verkochte sneaker merken ter wereld, gebaseerd op verkoopcijfers en populariteit.

1. Nike

Het Amerikaanse merk Nike is een van de meest iconische en populaire sneaker merken ter wereld. Met een breed scala aan modellen, waaronder de legendarische Air Force 1, Air Max, en Jordan lijnen, heeft Nike een enorme aanhang van sneakerliefhebbers. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en technologieën, zoals Nike Air demping en Flyknit materiaal.

2. Adidas

Adidas is een Duits sportkledingmerk dat wereldwijd bekend staat om zijn stijlvolle en comfortabele sneakers. Het merk heeft een sterke aanwezigheid in de lifestyle- en streetwear-scene, met iconische modellen zoals de Adidas Superstar, Stan Smith en de Yeezy lijn, ontworpen in samenwerking met Kanye West. Adidas combineert mode en functionaliteit op een unieke manier, waardoor het een favoriet is onder sneakerfans over de hele wereld (nu is de samenwerking met Kanye helaas ten einde gekomen).

3. Converse

Converse, opgericht in 1908, heeft een lange geschiedenis van het produceren van sneakers die geliefd zijn bij zowel sporters als fashionista's. Het meest iconische model van Converse is de Chuck Taylor All Star, die al tientallen jaren een favoriet is vanwege zijn tijdloze ontwerp en veelzijdigheid. Converse sneakers worden vaak gezien als een symbool van zelfexpressie en individualiteit, waardoor ze een belangrijke plaats hebben in de sneakerwereld.

4. Vans

Vans, opgericht in 1966, is een Amerikaans merk dat bekend staat om zijn skateboard-geïnspireerde sneakers en casual schoeisel. Het meest herkenbare model van Vans is de Authentic, met zijn eenvoudige canvas bovenwerk en kenmerkende rubberen wafelzool. Vans sneakers worden vaak geassocieerd met jeugdcultuur en straatmode, en zijn populair onder zowel skaters als liefhebbers van streetwear.

5. New Balance

New Balance is een Amerikaans merk dat bekend staat om zijn comfortabele en duurzame sneakers, die vaak worden geprezen om hun ondersteuning en pasvorm. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd in de hardloopwereld, maar heeft de laatste jaren ook terrein gewonnen in de lifestyle-markt. Modellen zoals de New Balance 990 en 574 zijn favorieten geworden onder sneakerfans vanwege hun retro esthetiek en hoogwaardige constructie.

Of je nu op zoek bent naar een paar sneakers om in te sporten, om je outfit af te maken of gewoon om comfortabel door de dag te komen, deze vijf merken bieden een breed scala aan opties om uit te kiezen. Met hun combinatie van stijl, comfort en functionaliteit hebben ze zich gevestigd als enkele van de meest verkochte en gewilde sneaker merken ter wereld.

Shop Nike, Adidas en New Balance nu bij Dex&Pep

Terug naar blog